Hiihtäjä Inkki Inola tavoitteli MM-kisoissa parempiakin sijoituksia

LH Liftin sponsoroima hiihtäjä Inkki Inola oli pettynyt Östersundissa hiihdettyjen MM-kisojen jälkeen. Sijoitukset eri matkoilla olivat kohtalaisen hyvät viides, viides ja kuudes, mutta ne eivät tyydyttäneet, sillä etenkin perinteisen 18 kilometrillä tavoitteena oli mitali.

Laukaalainen parahiihtäjä Inkki Inola ei ollut aivan tyytyväinen sijoituksiinsa MM-kisoissa Ruotsin Östersundissa. Etenkin perinteisellä toiveissa oli mitali, mutta toisaalta nämäkin sijoitukset vahvistivat Inolan asemaa maailmancupissa. Vapaalla sijoitus oli kaikkien aikojen paras.

– Kisa lähti hyvin käyntiin ja vielä 9 kilometrin kohdalla mitali oli tiukasti otteessa. Sen jälkeen kuitenkin silmissä musteni ja nousi todellinen seinä vastaan. Keuhkot leikkasivat kiinni pakkasessa, happi ei kiertänyt kunnolla lihakseen ja siksi käsien ja jalkojen suuret lihakset kramppasivat. Matkasta tulikin taistelu maaliin pääsystä. Lopulta sijoitus oli viides. Vaikka se on paras sijoitukseni MM-kisoissa, niin se ei paljon lohduttanut, kun ainoa tavoite oli mitali, kertoo Inola.

Inolan kausi käynnistyi erinomaisesti Vuokatissa maailmancupin avauksessa, mutta sen jälkeen iski korona. Itse tauti meni melko lievillä flunssan oireilla, mutta ajoitus oli paha, koska harjoittelemaan pääsi vasta kaksi viikkoa ennen MM-kisoja.

Vapaan sprintissä Inola sijoittui viidenneksi ja vapaan 10 kilometrillä kuudenneksi hienon loppukirin jälkeen.

– Vaikka se oli kisojen heikoin sijoitus, niin arvostan sen kisojen parhaaksi hiihdoksi, koska se oli paras normaalimatkan kisani vapaalla tyylillä kahdeksaan vuoteen ja pystyin voittamaan useita vapaan spesialisteja. Vapaan eteen on tehty töitä useita vuosia ja nyt se kantoi hedelmää ensimmäistä kertaa.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Inola on toisena. Seuraavaksi hän suuntaan Yhdysvaltoihin maailmancupin finaaleihin.

Laukaalainen Inola hiihtää näkövammaisten B3-luokassa. B1-luokan hiihtäjät eli sokeat saavat kisoissa 12 prosentin aikahyvityksen, B2-luokan vaikeasti heikkonäköiset 1 prosentin aikahyvityksen ja B3-luokan heikkonäköiset eivät saa hyvitystä lainkaan. Käytännössä Inola voi hiihtää tutuilla laduilla ilman opasta, mutta kisoissa sellainen on aina mukana. 24-vuotias Inola opiskelee Joensuun yliopistossa oikeustiedettä.